11 Mayıs 2009 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

Hafta sonuna yine tam gaz sebze yemeği ile giriş yaptık. Ne denmi? Pazar günleri bol kalorili, bol sağlıksız beslenme günü oluyor bizim için. Dengelemek amacı ile de bol sebze tüketmeye çalışıyoruz. Biz çok seviyoruz. Kerevize olduğu kadar, pırasaya da portakal suyu fazlasıyla yakışıyor. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Malzemeler:

1 Demet pırasa

2 adet Havuç

yarım kahve fincanı pirinç

1 adet portakal suyu

yarım limon suyu

tuz, şeker

1 bardak sıcak su

Hazırlanışı:

Zeytinyağında pırasalar biraz kavrulup havuçlar eklenir. Portakal suyu, limon suyu ve pirinçler eknenir. tuz ve şeker ilave edilerek sıcak su eklenir. Kısık ateşte karıştırmadan pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder