30 Ekim 2009 Cuma

PANKEK



Malzemeler:

1 yumurta
8 çorba kaşığı tereyağ (eritilmiş)
2 çorba kaşığı tozşeker
Çay kaşığının ucu ile tuz
3/4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı süt
1 çay kaşığı toz vanilya

Hazırlanışı:


Tüm malzemeyi karıştırıyoruz ve yoğun bir hamur elde ediyoruz. 1 tatlı kaşığı sıvıyağ koyduğumuz Teflon Tavayı kızdırıyoruz. Yarım kepçe yarım kepçe hamurumuzu tavaya döküp arkalı önlü pişiriyoruz. İsterseniz hemen üzerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz. İstersenizde çeşitli kahvaltılıklarla sunabilirsiniz. Ama en çok bal ve reçel çeşitleri yakışıyor.
Ancak pişirirken kalın bir hamur olduğu için içi pişmemiş kalabilir bu nedenle kısık ateşte pişirmenizde fayda var. Gerçi çevirme işlemide küçük olmasına rağmen krep kadar kolay değil. Ama tadı mükemmel...
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder