26 Ekim 2009 Pazartesi

KABAK KALYE


Malzemeler:
5-6 adet kabak
1 ortaboy soğan
2 ortaboy domates (küp küp doğranmış)
7-8 diş sarımsak
1 çay bardağız zeytinyağı
dereotu
nane
tuz
Hazırlanışı:
Zeytinyağında soğan ve domatesler biraz çevrilir üzerine kıyılmış sarımsak ve kabaklar ilave edilir. 2 çay bardağı kadar sıcak su eklendikten sonra dereotu ve nane bolca eklenir. Kabaklar pitikten sonra soğuması için servis tabağına alınır. Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

6 yorum:

  1. En sevdiğim sebze olu kendileri. Bayıla bayıla yerim. Ellerine sağlık canımcım.

    Kocamaaan öptüm,
    Canan

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım. Evet çok hafif bir sebze yemeği...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Çok sağlıklı ve leziz bir yemek, ellerinize sağlık. Bir süredir hep aklımda kabaklı bir yemek yapmak, bir türlü kısmet olmadı. Tarifin güzel bir fikir. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. mmm kabağı çok severim ellerine sağlık arkadaşım,inş yolun buraya düşer bende seni kahvaltıya götürürüm,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım. Bende kabağı çok severim. Tabii ona yakışan dereotunu da :)))

    YanıtlaSil
  6. OYYY pek severim. Ellerine sağlık ablam.
    Cumhuriyet bayramınız da kutlu olsun.

    YanıtlaSil