30 Aralık 2008 Salı

CEVİZLİ HAVUÇLU KEK


Haftasonu eşim cevizli kek istemişti. Hemen imdadıma daha internet yokken annemin yemek tariflerinin bulunduğu defterden kopya çekip kendime oluşturduğum yemek tarifleri defterim yetişti. Aslında sizlerinde mutlaka tattığı bir kektir; Havuçlu cevizli kek. Ama uzun zamandır yapmadığım ve oğlumunda tarçını çok sevdiğini bildiğim için bu keki yaptım. Oğlumun deyişiyle "çarçınlı" havuçlu-cevizli kekimizin tarifi:

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından az sıvı yağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 su bardağı redelenmiş havuç
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu




İyi bir Kek için birçok şey söylenir; yumurtaların aklarının ve sarılarının önce ayrı ayrı şekerle çırpılım sonra birbirine karıştırılması, önce yüksek devirde sonra yavaş gibi gibi.
Ama ben yumurta ve şekerlerimi kar gibi olana kadar çırpıp sırasıyal yağımı, elenmiş ve içine kabartma tozu ve vanilya karıştırılmış unumu ekleyerek çırpmaya devam ediyorum. Burada önemli olan kabartmak için kullanılan malzemeleri direkt sıvı ile temas ettirmemeniz. Son olarakta ceviz, havuç ve tarçınımızı ekliyoruz. Homojen dağılana kadar çok az karıştırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırnımıza, yağlanmış ve unlanmış kalıbımıza döktüğümüz kekimizi yerleştiriyoruz. Yaklaşık 40-45 dakika içinde kekiniz hazır. Kekinizin pişip pişmediğini bir kürdan batırarak anlayabilrsiniz. Eğer kürdana kekin hamuru bulaşmıyorsa kekin içi pişmiş demektir.


Bu kekin yanına ben oğlum için birde ballı muzlu süt Hazırladım. Herşey 15 saniyede hazır.

1/2 muz
Bir su bardağından daha az ılık süt
3 çorba tatlı kaşığı bal
yarım tatlı kaşığı hindistan cevizi
Tüm malzemeyi blender ile karıştırıyoruz ve süsleyerek servis yapıyorsunuz.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder