26 Aralık 2008 Cuma

YILBAŞI GECESİ İÇİN SICAK ŞARAP


Yılbaşı Akşamı içinizi ısıtacak misafirlerinize de sıcacık bir süpriz olacak Sıcak Şarap tarimiz için işte Malzemelerimiz. Bu arada evinizde öyle hoş bir koku olacak ki...

Malzemeler : 1 şişe kırmızı sek şarap
1 çubuk kabuk tarçın, 3’e bölünmüş
1 çubuk vanilya
1 elmanın kabuğu
2 adet muskat, 4’e bölünmüş (muskat küçük hindistan cevizidir; tüm aktarlarda ve baharatçılarda bulunur.)
1 portakal
8 karanfil
Yarım limon kabuğu rendesi
7-8 tane esmer şeker
Yarım bardak su

Hazırlanışı : Suyun içine şekerleri ekleyip kaynatın. Daha sonra soğumaya alın. Daha sonra portakalın üzerine karanfilleri saplayın ve diğer bütün malzemelerle birlikte tencereye koyun. Dilerseniz soğuk şaraba baharatları önceden ekleyip biraz beklettikten sonra ateşe verebilirsiniz. Böylece şarabın uyanmasını sağlamış olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder