20 Mart 2009 Cuma

İTALYAN USULÜ TAVUK (KREMALI TAVUK)

Sizlere şiddetle tavsiye ediyorum bu yemeği. O kadar lezzetliki. Ben yanında Sebzeli bulgur pilavı yaptım. Ancak Fesleğen ve domates soslu Ravioli de yapabilirsiniz yanında. O da çok güzel gidiyor yanında.
Gelelim Malzemelerimize ve yapım aşamasına. Aslında Wok Tavada daha iyi sonuç alınan bir yemek. Çünkü yağ dibinde kaldığı için çok yağ koymanıza gerek kalmıyor. Kremada da yağ olduğu için çok yağ koymanız yemeğinizi ağırlaştırabilir. Ama yok ise geniş ve büyükçe yapışmaz tavada da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
750 gr tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
1 yemek kaşğı tereyağı, 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 domates rendesi (rendenin ince tarafı ile rendelenmiş. içinde domates olduğu anlaşılmayacak şekilde)
1 ortaboy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
4 adet sarımsak (küçük doğranmış)
1,5 çay kaşığı hardal (hardal yok ise 1 çay kaşığı ucu ile ezilmiş hardal tohumu)
1 tatlı kaşığı köri
1 talı kaşğından az karabiber (tane karabiber daha güzel oluyor)
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
1 talı kaşığı limon suyu
1 paket krema
küp küp doranmış 1 çay bardağı kadar kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Yağımızda öncelikle soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı devamlı karıştırarak kavuruyoruz. daha sonra tavuklarımızı ilave ediyoruz. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar sürekli karıştırarak soteliyoruz. Bu işlemi taki tavuklar iyice pişene kadar yapıyoruz. zaten en uzun süren kısmı burası. Pişen tavuklarımıza domates rendemizi ekliyoruz ve sırası iel tüm baharatlarımızı ve tuzumuzu. Limon suyunuda koyuyoruz. Limon burada hem renginin biraz açıkmasını, etin yumuşamasını hemde kremanın kesilmemesini sağlıyor. Baharatlar katıldıktan sonra Rengi değişmeye başlayan tavuklarımıza keremeyı ekliyoruz. Kremada iyi karıştıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz ve kaşarlarımzı ekleyip hemen servis ediyoruz. Eğer yemeğinizin çok olduğunu düşünüyorsanız ayırıp kaşarı öyle ekleyebilirsiniz. Çünkü tekrar ısıtıldığında kaşarlar hoş olmuyor.

9 yorum:

  1. Sedefcim günaydın tatlım harika olmuş ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık canım,çok güzel grünüyor...

    Selamlar..

    Sevgiler.....

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık,çok severim tavuk yemeklerini.afiyet olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Oy oy oy döktürülmüş yine ablam kuzum.
    Krema tavuğa çok yakışıyor çookkk. Ellerine sağlık. Yarasın kuzuma

    Bak ben de de şu tarif var. Gerçekten yiyen bayılıyor. Kabak yerine ıspanaklı da yapıyorum. Tavuklar küp küpte doğranabilir.

    http://durutarifler.blogspot.com/2008/05/orbal-tavuk.html

    YanıtlaSil
  5. iki tarifin ikiside birbirinde nefis
    Saglikli ve besleyici ellerinize saglik
    izin veriseniz sizi listeme eklemek isterim

    YanıtlaSil
  6. sedefciğim canım bende çok severim kremalı tavuğu...bende senin gibi wok tavada yapıyorum hem yağı az kullanıyorum hemde sıçramıyor etrafa...bir taşla iki kuşl yani...sonra temizlemeside problem:)))ellerine sağlık balım...öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  7. değişikmiş denemem lazım cnm ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Cok degisik bir tarif olmus ellerinize saglik,mutlaka denemeliyim :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. bu aksam denıycem bakalım nasıl olcak yorumlarımı eklıycem tekrar..

    YanıtlaSil