11 Mart 2009 Çarşamba

MAYALI KREP

Malzemeler:

2 Su bardağı un
3 Su bardağı süt
1 paket kuru maya
2 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Un, kuru maya, şeker ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta yumurtaları mikser ile köpürene kadar çırpın. Ilık sütü de ekleyerek çırpın. Daha sonra unlu karışıma yavaş yavaş ekleyerek düşük devirde çırpın. Sulu bir kıvam elde edeceksiniz. Eğer krepleriniz kalın oluyor ise hamurunuzun kıvamı yoğun demektir. Üstünü örterek 40-45 dk. mayalanmaya bırakın. Kızgın teflon tavaya (22 cm) 1 kepçe krep hamurunu dökün. Tavanın her yerine eşit miktarda dağılmasına dikkat edin. Krepin alt tarafı pişmeye başladığında krepiniz göz göz olacaktır. Arkalı önlü pişirdikten sonra dilediğiniz malzemeler ile servis edebilirsiniz.

9 yorum:

  1. sedefciğim kahvaltıdada harika gider vallahi..ellerine sağlık canım benim..öpüyorum seni kocaman...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Yorumunuz için teşekküre geldim. Kreplerinize bayıldım. İncecik, dantel gibi olmuş, ellerinize sağlık. Denemek için tarifinizi alıyorum, izninizle. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Elinize saglik krepler güzel olmus,sizinkilerinde sekilleri cok hos olmus.

    YanıtlaSil
  4. Hakan abinin teyzesi pek yapardı. Çok da güzel olurdu. Hatırlattın ablacım, süpersin.
    Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyorlar. Pazar sabahı yaptın değil mi bunları ?

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım.nefis görünüyor krepler.afiyet olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Yorumlarınız için teşekkür ederim.


    Nilay ablacım akşam yaptım, sabahta ısıttım. Yada hamuru akşamdan hazırlayıp dolapta da bekletebiliyorsun. Tabii mayası geldikten sonra. Sabahta bir güzel pişirip yiyiyorsun. Sonrada rejim yapmaya çalışıyorsun. :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,

    Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.. yemekgezegeni.com adı altında, isteyen tüm yemek blogu sahiplerinin katılabileceği bir derleme sitemiz var. www.yemekgezegeni.com

    yemekgezegeni size ne fayda sağlar?

    - Sitenizin ziyaretçi sayısını arttırarak popülarite sağlar.
    - Sitenizin yemekgezegeni.com takipçileri tarafından güncel olarak takip edilmesini, yeni eklenen yazılarınızdan haberdar olunmasını sağlar.
    - Siz de yemekgezegeni.com takipçisi olarak diğer yemek bloglarıyla daha kolay iletişime geçebilir, yeni eklenenleri takip edebilirsiniz.
    Bize katılmak isterseniz: yemekgezegeni@gmail.com

    YanıtlaSil
  8. oyy ellerine sağlık
    akşam bende yaptım ama çok az yaptım herkese biertane yaptım kilolar gidecek yoksa
    şu aşağıdaki gözlemelre hiçbişey demiyorum
    çünkü bayılırımmm
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil