Malzemeler:
2 Su bardağı un
3 Su bardağı süt
1 paket kuru maya
2 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Un, kuru maya, şeker ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta yumurtaları mikser ile köpürene kadar çırpın. Ilık sütü de ekleyerek çırpın. Daha sonra unlu karışıma yavaş yavaş ekleyerek düşük devirde çırpın. Sulu bir kıvam elde edeceksiniz. Eğer krepleriniz kalın oluyor ise hamurunuzun kıvamı yoğun demektir. Üstünü örterek 40-45 dk. mayalanmaya bırakın. Kızgın teflon tavaya (22 cm) 1 kepçe krep hamurunu dökün. Tavanın her yerine eşit miktarda dağılmasına dikkat edin. Krepin alt tarafı pişmeye başladığında krepiniz göz göz olacaktır. Arkalı önlü pişirdikten sonra dilediğiniz malzemeler ile servis edebilirsiniz.
11 Mart 2009 Çarşamba
MAYALI KREP
Etiketler:
Hamur İşleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
sedefciğim kahvaltıdada harika gider vallahi..ellerine sağlık canım benim..öpüyorum seni kocaman...
YanıtlaSilMerhaba. Yorumunuz için teşekküre geldim. Kreplerinize bayıldım. İncecik, dantel gibi olmuş, ellerinize sağlık. Denemek için tarifinizi alıyorum, izninizle. Sevgiler.
YanıtlaSilElinize saglik krepler güzel olmus,sizinkilerinde sekilleri cok hos olmus.
YanıtlaSilHakan abinin teyzesi pek yapardı. Çok da güzel olurdu. Hatırlattın ablacım, süpersin.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok güzel görünüyorlar. Pazar sabahı yaptın değil mi bunları ?
ellerine sağlık canım.nefis görünüyor krepler.afiyet olsun.sevgilerimle...
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSilNilay ablacım akşam yaptım, sabahta ısıttım. Yada hamuru akşamdan hazırlayıp dolapta da bekletebiliyorsun. Tabii mayası geldikten sonra. Sabahta bir güzel pişirip yiyiyorsun. Sonrada rejim yapmaya çalışıyorsun. :)
oyy ellerine sağlık
YanıtlaSilakşam bende yaptım ama çok az yaptım herkese biertane yaptım kilolar gidecek yoksa
şu aşağıdaki gözlemelre hiçbişey demiyorum
çünkü bayılırımmm
ellerine sağlık
Çok güzel tutmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...