18 Mayıs 2009 Pazartesi

KABAKLI BÖREK

Malzemeler:
4 adet yufka
4 adet kabak
250 gr beyaz peynir
Yumurta sarısı
sıvı yağ

Hazırlanışı:
Yufkamızı serip her yerini yağlı su ile ıslatıyoruz. dört tafından ortaya doru katlayıp kare şekli elde ediyoruz. Tekrar yağlı su sürüp dörde bölüyoruz. Diğer tarafta kabakları rendeleyip beyaz beynir ile karıştırıyoruz. Peynir tuzlu olacağından tuz eklemenize gerek yok. Daha sonra bu karışımdan böldüğümüz her parçanın ortasına koyup 4 köşesinden ortaya doğru katlıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsimize katlı bölüm alta gelecek şekilde diziyoruz. Diğer yufkalara da aynı işelemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180°C de 35-40 dk. pişiriyoruz. Sıcak olarak servis edin. Afiyet Olsun.

1 yorum:

  1. İşte Bu Dayanamam Çok güzel görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil