11 Mayıs 2009 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Malzemeler:

6-8 adet Temizlenmiş ve soyulmuş Enginar
250 gr. Bakla içi (almayı unuttuğumuz için ben kullanamadım)
1 büyük kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 çorba kaşığı un
yarım limon suyu
1 bardak sıcak su
tuz, şeker
Dereotu

Hazırlanışı:
Ayıklanmış enginarları limonlu suda bekleterek kararmalarını engelleyin. Zeytin yağında kuru soğanları biraz ölene kadar kavuruyoruz. Bu arada bir kapta limon suyu, un ve sıcak suyumuzu yavaş yavaş ekleyerek yemeğimizde kullanacağımız yemeklik suyumuzu hazırlıyoruz. Enginarları ve yemeklik suyumuzu da tencereye ekledikten sonra tuz ve şekerimizi ilave ediyoruz. İç bakla kullanacaksanız enginarlarla beraber baklalarıda eklemelisiniz. Kısık ateşte pişirdikten sonra, soğumasını bekleyip servis tabağımıza alıyoruz. Üzerini bolca dereotu ile süslüyoruz.

Zeytinyağlı enginara pirinç ekleyenlerde oluyor ama o zaman un kullanmamalısınız. Ama bu şekilde yapıldığında ben daha güzel olduğunu düşünüyorum. En yakın zamanda da enginar dolmasını yapacağım ve sizlerle paylaşacağım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder