15 Mayıs 2009 Cuma

PİDELİ KÖFTE

Malzemeler:

Köfte için:
300 gr. köfte
1 Kurusoğanın suyu (rendelenerek suyu sıkılacak)
tuz, karabiber
1/2 çay kaşığı karbonat
3-4 dal kıyılmış maydanoz

1 adet kebaplık pide
2 kaşık domates salçası
3 yemek kaşığı tereyağ

Hazırlanışı:

Köfteleri iyice yoğurduktan sonra küçük küçük yuvarlıyoruz. Pideleri kebaplık olarak kesip borcama alıyoruz ve 180°C de 10-15 dk ısıtıyoruz. Bir taraftanda 2 kaşık tereyağını kızdırıp salçamızı kavuruyoruz ve sıcak su ile sulandırıyoruz. (1 su bardağına yakın) Biraz da bu şekilde kaynatıyoruz. Kalan bir kaşık tereyağınıda kızdıryoruz. Pideleri servis tabağına alıp hazırladığımız salçalı sostan pideler ıslanacak şekilde döküyoruz. Üzerine teflon tavada pişirdiğimiz köfteleri dizip, domates, biber ve yoğurt ile süslüyoruz. Üzerine bolca kızdırılmış tereyağı gezdirerek sıcak sıcak servis ediyoruz.

3 yorum:

  1. Merhaba. Nefis görünüyor, ellerine sağlık. Ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Canımm mis gibi kokulara geldim ellerine sağlık
    kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. tam da öğle saati:-)ne güzel yenirdi.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil