6 Mayıs 2009 Çarşamba

TAVUK SOTE

Malzemeler:
500 gr.Tavuk göğüs eti (ben küçük fleto halinde kestim)
1 adet soğan
2-3 adet sivri biber
2 adet domates
1 kaşık salça
1 çay kaşığı kimyon
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:
Tenceye sıvı yağ ve tavuk etlerini koyarak, hafifçe suyunu çekmeye başlayana kadar pişirelim.
Yemekli doğranmış soğan ve sivri biberleri etlerin üzerine ekleyip karıştıralım. 5 dakika kadar ağzı kapalı pişirelim. Daha sonra küçük küçük doğradığımız domatesleri ve salçayı ilave edelim.
Baharat ve tuzumuzu da ilave edip yarım su bardağı sıcak su ekleyelim. Suyunu çekene kadar pişirelim. Yanında frınlanmış elma dilimi patates ile servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

5 yorum:

  1. Sedefciğim ellerine sağlık çok leziz olmuşlar
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. tavuk sote bayılırım akşama kayınavlidemde yiyeceğim yuppi:)))

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim. çok hafif ve çalışanlar için çok pratik. Galiba bende o yüzden çok seviyorum. :)

    YanıtlaSil
  4. Sedefim pek de güzel görünüyorlar. Çorbanın üstündeki yağ bile çok şık.
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Anneler günün kutlu olsun canım.Evladınla,sağlıklı,mutlu,huzur dolu günler dilerim.

    Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil