Malzemeler:
500 gr.Tavuk göğüs eti (ben küçük fleto halinde kestim)
1 adet soğan
2-3 adet sivri biber
2 adet domates
1 kaşık salça
1 çay kaşığı kimyon
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Tenceye sıvı yağ ve tavuk etlerini koyarak, hafifçe suyunu çekmeye başlayana kadar pişirelim.
Yemekli doğranmış soğan ve sivri biberleri etlerin üzerine ekleyip karıştıralım. 5 dakika kadar ağzı kapalı pişirelim. Daha sonra küçük küçük doğradığımız domatesleri ve salçayı ilave edelim.
Baharat ve tuzumuzu da ilave edip yarım su bardağı sıcak su ekleyelim. Suyunu çekene kadar pişirelim. Yanında frınlanmış elma dilimi patates ile servis edebilirsiniz.
6 Mayıs 2009 Çarşamba
TAVUK SOTE
Etiketler:
Ana Yemekler,
Tavuklu Yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sedefciğim ellerine sağlık çok leziz olmuşlar
YanıtlaSilsevgiler...
tavuk sote bayılırım akşama kayınavlidemde yiyeceğim yuppi:)))
YanıtlaSilTeşekkür ederim. çok hafif ve çalışanlar için çok pratik. Galiba bende o yüzden çok seviyorum. :)
YanıtlaSilSedefim pek de güzel görünüyorlar. Çorbanın üstündeki yağ bile çok şık.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Anneler günün kutlu olsun canım.Evladınla,sağlıklı,mutlu,huzur dolu günler dilerim.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgilerimle...