6 Mayıs 2009 Çarşamba

YAYLA ÇORBASI

Malzemeler:
1 yemek kaşığı un
1 kase yoğurt
1 kahve fincanı pirinç
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığıkuru nane
tuz
kırmızı biber

Hazırlanışı:
8-10 su bardağı kadar kaynamış olan suya pirinçler eklenir ve pişinceye kadar kaynatılır. Yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır. Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ilave edilir. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve unun pimesine kadar kaynatılır. Tuzumuzu en son eklemek çorbanın kesilmemesini sağlayacaktır. Üzerine kızdırılmış naneli ve kırmızı biberli yağ yakılarak servis edilir.

2 yorum:

  1. şekercim çorbanın kokusu burnuma geldi ellerine sağlık...kaç gündür nerelerdeydin???

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. Bana bahar havası yaramadı galiba. Bir miskinlik ki. Yaptıklarımı yayınlamayı bırak resim çekmek bile zor gelir oldu. Ama atlatacağım galiba. Umudum var.

    YanıtlaSil