23 Şubat 2009 Pazartesi

DÜĞÜN ÇORBASI

Resmini çekmeyi unutmuşum. ancak tarim aşağıda. Çok lezzetli bir çorba oldu. Şiddettle tavsiye ederim.



Malzemeler:

200 gr Kuzu Gerdan
3 Çorba Kaşığı Un
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Adet Yumurta sarısı
5 Su Bardağı Et Suyu
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
Kırmızıbiber nane
Tuz

Hazırlanışı:

Kuzu gerdanını 5 su bardağı suda haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın.
3 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı yoğurt, 1/2 çay bardağı limon suyu ve yumurta sarısını derin bir kapta iyice çırpın. Ocaktaki et suyundan biraz alarak karışımı sulandırın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ekleyin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin. Kaynadıktan sonra
Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi ve naneyi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder