23 Şubat 2009 Pazartesi

İRMİK HELVASI



Malzemeler:

2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı süt
200 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı çam fıstığı

Hazırlanışı:

Tereyağında çam fıstıklarını biraz kavurup irmiğimizi kavuruyoruz. İrmiği tercihinize göre kavurmasını ayarlayabilirsiniz. Ben ne çok kavrulmuş nede az kavrulmuş severim. Daha sonra bir taraftan da süt ve şekerinizi karıştırıp kaynamış olmasını sağlayın. Kavrulmuş irmiğin üzerine yavaşça şekerli sütü dökün. Altını kısıp sütün çekmesini bekleyip servis tabağına alın. Üzerini tarçınla süsleyin.

Cumartesileri de çalıştığım için tatlı yapmaya fırsatım kalmadı bu nedenle gelen misafirlerimin ve çocuklarında sevdiğini bildiğimden irmik helvasını tercih ettim. Hatta daha çok yapsaymışım çünkü herkes çok beğendi ve ikinci servis almak isteyenlere kalmadı. Bu ölçüler ile 8 kişilik irmik helvası çıktı. Siz istediğiniz şekilde serisi edebilirsiniz. Örneğin soğuk servis edecekseniz bir şekilli kek kalıbına alıp soğuduktan sonra ters çevirip sunabilirsiniz. Bu şekilde de hoş bir görüntü oluyor.

1 yorum:

  1. mmm... sanki helvanin kokusu inan buraya geldi arkadasim,begenilmeyecek gibi degil :) ellerine saglik

    Sevgiler

    YanıtlaSil