23 Şubat 2009 Pazartesi

FIRINDA KABAK MÜCVER




Malzemeler:

3 adet kabak
2 demet taze soğan
Yarım demet ayıklanmış nane
Yarım demet ayıklanmış dereotu
Tuz, karabiber
2 yumurta
2 yemek kaşığı un

Hazırlanışı:

Rendelediğimiz kapakların suyunu iyice sıkın. Daha sonra taze soğan, nane ve dere otunu da doğrayıp ekleyin. Yumurta, un, tuz ve karabiberi de ekleyip iyice karıştırın. Yağlanmış borcama bu karışımı dökün ve üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 175 °C de 35-40 dk. Pişirin. Soğuduktan sonra arzuya göre dilimleyip servis edin. Yağda kızarttığınız mücver kıvamından daha az yoğun bir kıvam olmasına dikkat edin, yoksa içi pişmemiş kalabilir. Ayrıca soğumadan dilimleyip borcam dan alırsanız dağılabilir. Mücverin türevlerini bu şekilde fırında deneyebilirsiniz. Çok hafif oluyor ve sağlıklı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder