23 Şubat 2009 Pazartesi

FIRINDA PÜRELİ DANA BİFTEK

Malzemeler:

8 Adet Dana Biftek

5-6 diş Sarımsak

2 yemek kaşığı salça

Karabiber, defne yaprağı,

Tuz

6-7 adet orta boy haşlanmış patates

1,5 bardak sıcak süt

3 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Sarımsaklarımızı doğrayıp mısırözü yağında biraz pembeleştiriyoruz. Daha sonra bifteklerimizi de arkalı önlü sık sık çevirerek pişiriyoruz. Etler önce suyunu salacak ve suyunu çektikten sonra ocağın altını kısarak her iki yüzünü de nar gibi kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Daha sonra salçamızı sulandırarak karabiber, tuz ve defne yaprağımızı da ekleyerek 15 dk. Pişmesini sağlıyoruz. Diğer taraftan haşladığımız patateslerin içine sıcakken tereyağımız, tuz ve sıcak sütümüzü ekliyoruz. İyice ezdikten sonra püremizi borcama alıyoruz. Üzerine de pişen etlerimizi dizip etlerin kalan sosunu da üzerine ekliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 °C de 15 dk fırınlayıp sıcak servis yapıyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder