23 Şubat 2009 Pazartesi

BARBUNYA PİLAKİ



500 gr. kabukları ayıklanmış taze barbunya
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 büyük kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 adet orta boy rendelenmiş domates
5 diş sarmısak
yarım su bardağı zeytinyağı
yarım limon
2 adet kesme şeker
tuz
maydanoz

Hazırlanışı:

Barbunyaları kaynar suda 10-15 dk haşlayıp suyunu süzün. Bu işlemden sonra pişen yemeğinizin barbunyaları sarı olacaktır hem de baklagilin fazla gazı alınmış olacaktır. Daha sonra ince ince doğradığınız ve soğanları zeytinyağında çok az kavurup salça ve domatesimizi ekliyoruz. Daha sonra haşlanmış barbunya, doğranmış patates ve havuçlarımızı, tuz ve şekerimizi de ekleyip kaynar suyumuzu ekliyoruz. En son limon suyumuzu da ekleyip kısık ateşte barbunya ve diğer sebzelerimizin pişmesini sağlıyoruz. Altını kapatıp kapağını açmadan soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra servis kabımıza alıp üzerini maydanoz ile süsleyip servis ediyoruz.

1 yorum: