23 Şubat 2009 Pazartesi

MANTARLI KARİDES GÜVEÇ



Malzemeler:

300 gr. Dondurulmuş hazır karides
2 adet biber
2 adet ortaboy küçük doğranmış domates
1 adet orta boy kuru soğan
250 gr. Karides
2-3 diş sarımsak
250 gr. Rendelenmiş kaşar
Tuz, karabiber
200 gr tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Küçük doğranmış soğan ve sarımsaklarımızı zeytinyağın da kavuruyoruz. Daha sonra sırası ile biber ve mantarlarımızı da ekleyip kavuruyoruz. Tereyağını da ilave edip, Karides ve domateslerimizi ekleyip biraz bu şekilde domateslerin suyunu salmasını bekleyip ocağımızı altını kısıyoruz. Daha sonra tuzu ve karabiberi ekliyoruz. Önceden ısıtılmış 200 °C fırında güveç kabımıza aldığımız karışımızı fırına veriyoruz. 15 dk sonra rendelenmiş kaşarımızı üzerine servis edip 3-4 dk. Daha fırınlayıp sıcak servis ediyorsunuz. Herkes için sürpriz bir yemek oldu. Herkes çok mutlu oldu. Sonradan servis edeceğimden tüm yemeklerimi servis ederken diğer yemeklerimin porsiyonunu az tuttum. Eğer karides güvecime yer kalmasaydı çok üzülürdüm çünkü.
Ben daha önce pişirip fırına vermeden ısıtmayı tercih ettim. Ama siz bekletmeden de fırına verebilirsiniz.
Deniz mahsullerinin arkasından da tahan helvasının yakıştığını düşündüğümden masamda ayrıca tahan helvasını da hazır ettim.

1 yorum: